Modul 2 - BRENDING

Novi brending
Hokus Pokus

PROGRAM

DAN I - 28.5.

9:30 – 10:30
Postavljanje okvira: Šta se to dogodilo sa klasičnim brendingom?
10:30 – 11:30
Da li brend postoji bez vernih potrošača? (studija primera 1)
11:30 - 12:30
Kako znamo za koga je naš brend pravi izbor? (studija primera 2)
13:30 – 14:30
Kako promene u ciljanju utiču na planiranje komunikacija? (studija primera 3)
14:30 – 18:00
Roman (a ne samo priča) o našem brendu (studija primera 4)

DAN II - 29.5.

10:00 – 13:00
Radionica: Napišimo najbolju priču jednog brenda koji svi znamo„Ja vama podatke - a vi meni best seller!“
14:00 – 18:00
Radionica Mindscapes: Cracking the Codes of Creativity and Innovation ili Kako se dešifruju kreativno i inovativno

Preuzmite detaljnu agendu sa
opisima predavanja

Mitja Tuškej Strategist ASCANIUS MEDIA Slovenija

Brending modul bavi se pitanjima planirane i efektivne tranzicije klasičnog modela brendinga u inovativne forme a sve u svetlu svetskih promena koje su uticale i na svet advertajzinga. Odgovaramo različitim strategijama na pitanje: Kako da promenimo dosadašnje koncepte brendinga i što bezbolnije se adaptiramo velikoj renesansi brending vrednosti koja nam uveliko kuca na vrata? Ovaj modul je prava stvar za sve koji uveče ležu i ujutro se bude sa brendingom u mislima. Ako su brendovi vaša strast a njihova komunikacija izazov – seriju predavanja DMA Brending modula zaista ne bi trebalo da propustite.

u okviru modula BRENDING za polaznike je organizovana mindscapes radionica

Dva junaka brending priče: marka i potrošači

Vreme je da priznamo da u našoj industriji nikad ništa više neće biti kao što je bilo! Pričajmo otvoreno i konstruktivno o tome. Analizirajmo velikog slona u sobi, od surle do repa, i ne ignorišimo njegovo prisustvo i uticaj na naš posao.

Kako da pustimo sve ono čega smo se čvrsto držali više decenija, a sve da bismo bili dugoročno uspešni?
Jedan od ciljeva ovogodišnjeg brending modula je da vama pružimo dovoljno materijala koji će vas i vaš tim voditi do sasvim novog i svežeg razmišljanja o vašem ili vašim brendovima.

„Na predavanjima i radionicama ću pričati o dva glavna junaka današnjeg brendinga. Pričaću o odnosu između brenda i potrošača. Pričaću o paru koji pripadaju jedno drugom i samo zajedno stvaraju takvu celinu, koja isključivo saradnjom omogućava razvoj, napredak, rast i na kraju krajeva zajedničko dobro.“

Mitja Tuškej

Ključna ideja modula:
Koncept po kojem smo kreirali komunikacijske strategije tržišnih marki, a koji je bio validan decenijama, srušio se kao kula od karata a da mi toga maltene nismo bili ni svesni.

Novi koncept temelji se na potpunoj fokusiranosti brenda na njegovu priču.

Priča je ta koja omogućava da brend bude iskren i realan, pogotovo oko dileme kome je on uopšte i namenjen.

A tu priču pišu zajedno brend i njegov verni potrošač!

O VOĐI MODULA

Mitja Tuškej jedan je od najcenjenijih eksperata za brendiranje u ovom delu Evrope, a u oblasti komunikacija nezamenljiv je element više od 25 godina. Ako bi se neko mogao nazvati renesansnim filozofom marketinga, to je Mitja iako je podjednako izvrsne rezultate u svom dugogodišnjem radu pokazao i na području prakse. Član je Ascanius Media Slovenija porodice, jedne od najuspešnijih agencija u Sloveniji, koja je u ovoj godini još jednom nagradjena i to priznanjem Effi za najefikasnije kampanje. Njegove specijalnosti su analiza i strateško planiranje, a veština koju je definitivno „doktorirao“ je stvaranje jednostavnog i logičnog okvira oko izuzetno složenih podataka. Najviše uživa u izazovima kompleksnog strateškog planiranja, kako na nivou brenda tako i na korporativnom nivou. Godine 2015. napisao je knjigu Bez frendova nema brendova, koja je u Sloveniji proglašena za marketing knjigu godine i ima svoje prilično prodavano regionalno izdanje. Hokus pokus: fokus nova je knjiga Mitje Tuškeja iz 2019, u kojoj svoje znanje i iskustva dopunjuje najnovijim i najaktuelnijim dešavanjem u upravljanju brendovima.