MODUL 1 - MEDIJI

Novi svet
medija

PROGRAM

DAN I - 28.05.

9:30
Dobrodošli u Novi Svet Medija
10:05 – 10:45
Nove generacije, nova komunikacija
11:00 – 11:30
#10year challenge
11:50 – 12:30
Budućnost televizije
13:40 – 14:25
Strategija u doba taktike
14:30 – 15:05
Social Media Tren(d)ing
15:15 – 16:00
Influenseri - autentični mediji
16:10 – 16:30
Potrošači su mediji!

DAN II - 29.5.

9:00 – 13:00
Mindscapes radionica: Cracking the Codes of Creativity and Innovation ili Kako se dešifruju kreativno i inovativno
14:00 – 14:30
Podaci menjaju svet
14:40 – 15:15
Da li veruješ u vesti, ili misliš svojom glavom?
15:30 – 16:00
Revolucija muzičkog biznisa
16:10 – 16:45
The Next Web

Preuzmite detaljnu agendu sa
opisima predavanja

Marija Matić Data&Communications Director DIRECT MEDIA United Solutions

U narednih pet godina, advertajzing industrija promeniće se više nego u prethodnih 50! Kao jedan od glavnih nosilaca promena su upravo - mediji. Digitalizacija i data-driven komunikacija donela je nove medije a stare, tradicionalne nesumnjivo modernizovala. Koje su to promene, kako su uticale na već bogati medijski ekosistem i gde je u svemu tome čovek – definisaćemo u okviru modula Novi svet medija. Ovde ćemo se baviti novom vrstom odnosa između medija i čoveka kao središta svega. Ako ste na putu da postanete „novi čovek“ za novi svet medija, ovo je pravo mesto za vas.

u okviru modula mediji za polaznike je organizovana mindscapes radionica

O VOĐI MODULA

I danas među nama postoji jedna renesansna žena - svestrana, otvorena i kreativna. Ime joj je Marija Matić a DIRECT MEDIA United Solutions ima tu sreću da je baš nama poklonila skoro 20 godina svog profesionalnog života. Njene veštine objedinjuju čitav komunikacijski proces, ona je Data & Communications direktor i upravlja sektorima Data, Research, Insight i Creative u okviru DIRECT MEDIA United Solutions sistema. Pored toga, uvek je zagledana u budućnost pa smo joj prepustili i razvoj novih usluga, internih alata i istraživanja, kao i naprednih metoda među kojima je i machine learning. U biografiju je upisala preko 50 konferencija i panela u Srbiji i regionu na kojima je učestvovala. Svoje znanje rado i često prenosi mladim liderima kroz interne edukativne programe agencije, ali i kroz eksterne. Marija je prvi moderator medijskog modula edukacijskog projekta IAA Srbije – AcademIAA. Član je i Organizacionog odbora ovog projekta. Kao član Radne grupe IAA, učestvovala je u pisanju i izradi profesionalnog Kodeksa marketinških komunikacija i oglašavanja Srbije.

PREDAVAČI NA MODULU

Bojan Musulin Chief Operating Officer IDJDigital

Bojan Musulin nalazi se na čelu kompanije IDJDigital, a svojim sklonostima, interesovanjima i veštinama stigao je do pozicije direktora digitalne distribucije i digitalnih platformi. Sadržaj i njegov plasman su Bojanova velika strast a inovacije na tom polju su mu motivacija da svaki dan sve više otvara um ka novim metodama i tehnologijama u struci. Od 2013. godine radi u kompaniji IDJVideos, i do sada je radio na projektima distribucije i plasmana sadržaja, razvoja digitalne distribucije IDJDigital, pokretanju televizije IDJTV, razvoja korisničkog dashboard-a za klijente IDJDash, razvoj više aplikacija i sajtova okrenutih klijentima i publici. Bojanova specijalnost, koju je savladao na nivou crnog pojasa u karateu, digitalne su platfome YouTube, Spotify, Apple Music, iTunes kao i platforme za marketing sadržaja Google AdWords, Facebook i Instagram. Inače, Bojan Musulin je diplomirani inženjer audio video tehnologija i vlasnik je izdavačke kuće, angažovan na brojnim muzičkim projektima u čijoj organizaciji neizmerno uživa.

Igor Černiševski Digital Group Accont Manager DIRECT MEDIA United Solutions

Za Igora ne postoji tajna kada su u pitanju sve oblasti digitalnog oglašavanja. A kada kažemo „sve“ mislimo na bukvalno sve oblasti. Čitavu prethodnu deceniju on je posvetio svakom segmentu ove vrste oglašavanja - od web developmenta, preko upravljanja digitalnim projektima i digitalnog media planiranja do sveobuhvatnih digitalnih strategija. Kao Digital Group Account Manager, direktni je „krivac“ za digitalno prisustvo nekih od najvećih kompanija na srpskom tržištu. Tokom proteklih 15 godina, Igor je vredno bogatio svoje iskustvo pa je do danas tako sabrao više od 500 digitalnih projekata i bio je zadužen za razvoj nekih od najnaprednijih digitalnih kampanja na tržištu Srbije. Pasioniran je po pitanju razmene ideja, iskustva i univerzalnosti znanja te je dugogodišnji predavač na više kurseva iz oblasti digitalnog oglašavanja. Koordinator je DIMAQ programa za Srbiju i član komiteta za edukaciju IAB Europe. Bio je predavač na više regionalnih konferencija: Webiz, Kaktus, Spark.me, Digital Day, Dare to be Original…O kvalitetu njegovih predavanja dovoljno govori činjenica da se uvek traži stolica više!

Ljubica Vukčević Insight Manager DIRECT MEDIA United Solutions

Ljubica je londonski đak i beogradski profesionalac. Ona je alumni University of Westminster, London i Fakulteta dramskih umestnosti u Beogradu. U prethodnih 10 godina jedan od najvećih globalnih lanaca (Omnicom media group, London) imao je tu sreću da Ljubica podeli svoje brojne veštine sa njima, i to kao Research manager za Evropu, Bliski Istok i Afriku. Sledeći u redu kome se osmehnula sreća da u timu ima svestranu i uvek inovativnu i snalažljivu Ljubicu je najveća komunikacijska agencija u Adriatic regiji (DIRECT MEDIA United Solutions). Već 7 godina ona gradi dobro ime naše agencije, nudeći univerzalna rešenja za svaku situaciju i neumorno predlažući nove i interesantne projekte – i to kroz pozicije u Account, Research i Insight sektorima. Tokom 2015. bila je predsednica radne grupe za istraživanje tržista u IAB-u Srbija. Svojim radom, napravila je najbolji mogući spoj dve reči kada je potrebno opisati je – mladost i lider. Od strane Media Marketing magazina izabrana je za jednog od 50 mladih lidera Adriatic regije a ujedno je i dobitnica je nagrade IAA Inspire Award za mladog lidera na globalnom nivou za 2017. godinu.

Danko Kardović Research Manager DIRECT MEDIA United Solutions

Kada je započeo svoju karijeru u DIRECT MEDIA United Solutions kao Research Assistant, kod Danka je prvo upadalo u oči koliku strast gaji prema brojkama u marketingu i u medijskom svetu – nešto od čega većina ljudi beži glavom bez obzira. Danas, nakon više od osam godina rada u Research sektoru, na poziciji Research menadžera, on je odgovoran za sprovođenje i nadzor svih vrsta medijskih i tržišnih analiza kao i za sprovođenje istraživanja za medijske strategije. Obezbediti preciznu ili nikakvu informaciju - njegov je princip od kog ne odstupa ni za jotu. Ovaj moto je savršeno usklađen sa DIRECT MEDIA United Solutions sveobuhvatnim Science + Art komunikacijskim pristupom. A ono što Dankove kolege najviše cene je njegova sposobnost da suvoparne (većini ljudi) statistike i podatke oživi i predstavi tako da oni zaista razumeju njihovu ulogu i značaj. Upravo zbog toga, njegova predavanja iznenađujuće su uzbudljiva i interesantna!

Darko Crnogorac Senior Media Planner DIRECT MEDIA United Solutions

Karijeru u DIRECT MEDIA United Solutions započeo je u Print sektoru. Opijen “glamurom interneta” (kako on pomalo šaljivo kaže) i željom da nauči nešto novo, posle šest godina prelazi u Digital sector. U početku je bio srećan ali, srce ga je ubrzo počelo vući u staru kancelariju. I on se, zbog izražene nostalgije, nakon dve godine ipak vraća svojoj prvoj ljubavi – printu, koji ga je verno čekao i prosto procvetao po njegovom povratku. Jedan je od članova redakcije satiričnog sajta Njuz.net i scenarista emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“. Piše pod pseudonimom Soko Sokolović, iako nikome baš nije jasno zbog čega.

Voljena Daničić Head of Creative DIRECT MEDIA United Solutions

Voljena iskreno veruje da dobre ideje mogu promeniti svet. Ceo svoj život igra na kartu kreativnosti i zato ne treba da čudi što danas vodi kreativni sektor u agenciji Direct Media. Inovacija je nešto što se podrazumeva u njenom radu, u kom se trudi da svakim svojim korakom napravi iskorak.

Milica Kuvalja Market Researcher DIRECT MEDIA United Solutions

Milica je formalno obrazovanje stekla na Osnovnim studijama Menadžmenta i Master studijama iz oblasti Upravljanja ljudskim resursima na Fakultetu organizacionih nauka. Ovako dugačku titulu potkrepila je kako radoznalošću i željom da uči, tako i dragocenim iskustvom. Odmah nakon završetka studija 2015. godine, zapošljava se na poziciji Research Assistant u Direct Mediji. Napredujući sa pozicije Research Assistant do pozicije Market Researcher-a imala je prilike da radi sa klijentima različitih industrija, učestvuje na pitch-evima i u razvoju alata u okviru DIRECT MEDIA United Solutions sistema.

Ljubav prema radu sa ljudima, ali i prema brojakama Milicu je dovela u Research sektor, koji polazi od ljudi, potrošača kao središta marketinških napora. Inače, ona je zadužena za praćenje svih medija, izradu tržišnih analiza, istraživanje ciljnih grupa i praćenje globalnih trendova za potrebe medijskih strategija. Milica je član International Advertising Association, Young Professionals, Serbian Chapter, i već treći put predavač na Direct Media Akademiji, a da ni jednom nije bila njen polaznik.