PROGRAM

30.5.

9:15
Registracija
10:15 – 10:30
Opening: Jovan Stojanović, COO/Managing Director, Direct Media United Solutions
10:30 – 11:30
Key note: Ravid Kuperberg, partner, Mindscapes: The Story of "StoryTeching"
11:30 – 11:45
Pauza za kafu i networking
11:45 – 12:15
Srđan Đurđevic, R&D Director, United Grupa: Innovation in TV
12:15 – 12:45
Willem Janssen, direktor SSP prodaje, Beneluks/Centralna i Istočna Evropa, FreeWheel, Comcast kompanija: Ko je originalni influenser?
12:45 – 13:45
Snack pauza
13:45 – 14:15
Key note: Jon Burkhart, marketinški konsultat TBC Global, strateg za sadržaj i koautor knjige Newsjacking: Constant Curiosity – kako neočekivana pitanja stvaraju trenutke za pamćenje?
14:15 – 14:45
Vladimir Vulić, menadžment konsultant, suosnivač Digitalizuj.Me. i programski direktor konferencije Spark.me: Novi model digitalno transformisane organizacije
14:45 – 15:15
Dragan Bjelogrlić, glumac, reditelj i producent: Da li je Srbija spremna za internet platforme?
15:15
Dodela diploma polaznicima modula Mediji i Brending

Preuzmite detaljnu agendu sa
opisima predavanja

Ravid Kuperberg
Dragan Bjelogrlić
Vladimir Vulić
Srđan Đurđević
Jon Burkhart
Willem Janssen
Ravid Kuperberg Partner and trainer Mindscapes

The Story of „StoryTeching“ ili Kako se inovativna tehnologija prenosi u efektno pripovedanje

Za početak: šta je uopšte StoryTeching? Odogovor na pitanje kako su se tehnologija, podaci i brend narativi spojili u jedno i to na neverovatno različite i atraktivne načine, saznaćete upravo na ovom predavanju. Naš gost, Ravid Kuperberg iz agencije Mindscapes iz Izraela, koja je jedan od čestih predavača Kanskog festivala, otkriva sve o tome kako je tehnologija munjevitom brzinom postala integralni deo modernog pripovedanja priče brenda. Na ovom interaktivnom predavanju preispitujemo najvažnije inovativne i nagrađivane kampanje koje primenjuju efektan kreativni StoryTeching. Dolazimo do praktičnih alata za razmišljanje kojima se misaoni proces usmerava i dovodi do jedinstvenog korišćenja inovativne tehnologije. Ravid najavljuje atraktivan i zabavan sadržaj koji prelazi granicu između digitalnog i fizičkog, između onlajn i oflajn sfera.

Ravid Kuperberg je iskusni predavač uvek žive i izuzetno kompleksne teme: strukturiranog kreativnog razmišljanja u oblasti brend komunikacija. Već duže vreme, ekspertizu ovog maštovitog i uvek radoznalog kreativca naveliko koriste najveće svetske agencije i brendovi. A nije zgoreg pomenuti tridesetak kanskih Lavova (kao i 3 Grand Prix Lion nagrada) koji su se udobno smestili na vitrine polaznika Mindscapes radionica. Inače, pod imenom Mindscapes stoji razrađeni sistem treninga za usavršavanje inovativnog i kreativnog razmišljanja i delanja. Metodologija treninga specijalno je prilagođena za svaku granu industrije (advertajzing, mediji, digital, TTL i PR). Ravid je inače nekadašnji marketinški stručnjak s iskustvom na strateškim i kreativnim pozicijama. Svoju karijeru započeo je kao strateški planer, da bi se zatim oprobao u kopirajtingu, a onda svoje kreativne potencijale preusmerio ka poziciji kreativnog direktora. Često drži centralna predavanja i obuke na najvećim međunarodnim marketinškim konferencijama i reklamnim festivalima. To podrazumeva da je nezaobilazan gost na prestižnom festivalu kreativnosti u Kanu, ali i na Direct Media Akademiji 2019!

Jon Burkhart Marketinški konsultat TBC Global, strateg za sadržaj i koautor knjige Newsjacking

Constant Curiosity – kako neočekivana pitanja stvaraju trenutke za pamćenje?

Predavanje specijalnog gosta ovogodišnje DMA Jon-a Burkhart-a, najbolje opisuju reči velikog novinara i komunikatora Ian-a Leslie-a: Ako pustite svoju radoznalost na slobodu, prekršićete sva pravila postavljanjem pitanja koja se niko nije setio da postavi. Dobra vest je to što se većina brendova ne upušta u te opasne vode. Burkhart je sebi zadao zadatak da, na predavanju za polaznike naše Akademije, probudi vašu veštinu da spontano postupite u skladu sa svojim radoznalim porivima. I to sve sa jednim ciljem: da kreirate sadržaj koji prosto puca od neočekivanog. Da pojednostavimo: Jon će vas naučiti da koristite Provokaciju, Originalnost, Razigranost i iznenađenje (u različitim odnosima i dozama). Možda se pitate zašto i sa kojom svrhom? Krajnji rezultat Burkhartovog uzbudljivog razmišljanja nije samo još jedno u nizu interesantnih predavanja i nepodeljena pažnja svih prisutnih. Naprotiv. Krajnji cilj je vaša (možda zaboravljena, a možda nikad otelotvorena) sposobnost da se bolje povežete s promenljivim potrebama svoje ciljne grupe. Jednom kada usvojite takozvani PORI model, vaš sadržaj će započeti provokativnim pitanjem koje temeljno ispituje i otkriva koren problema za vašu ciljnu grupu. Kada polazite od istine, nesumnjivo ćete doći i do originalnog rešenja koje je suštinski ljudsko. Na taj način, približavate se sve brže i brže cilju da zaintrigirate čovečiju urođenu potrebu za igrom i iznenađenjem. U okviru pronicljivog audiovizuelnog nastupa, Jon otkriva kako brendovi stvaraju jedinstvene i nezaboravne trenutke. Pripremite se za nešto sasvim neočekivano, jer je ovo predavanje jednim delom i stand up komedija, a drugim delom istraživački izveštaj. Očekujte interaktivno i dinamično pripovedanje čiji je cilj da u sebi pronađete nove načine da za svoj brend i njegove potrošače stvarate nezaboravne trenutke. Jer, jednom se živi a život je igra, neko reče. Da li se slažete?

Specijalni gost na ovogodišnjoj DMA je nagrađivani govornik, strateg za sadržaj i koautor knjige Newsjacking: The Urgent Genius of Real-time Advertising, Jon Burkhart. Ovaj “Real-Time Guy” naučiće vas da vaš brend ali i vi - budete nezaboravni - u sadašnjem trenutku, naravno. Jon je trenutno na čelu agencije za marketinški konsalting TBC Global, gde pomaže brendovima da se razvijaju kroz pametnu primenu priče i tehnologije, a njegove radionice često postižu to putem interaktivnih igara koje pojačavaju učenje kroz konkurenciju i igru. Baš ovaj stručnjak je skovao izraz „game-inar“ (hibrid vebinara i zabavne emisije) i izmislio „beernote“ – završnu igru ispijanja pića u kojoj sumira glavne teme u realnom vremenu u stilu komičarske improvizacije. Osam puta je nastupao na najvećoj svetskoj marketinško-tehnološkoj konferenciji South By Southwest Interactive, a pet godina je bio član njenog savetodavnog odbora. Takođe je kreirao „happy hour“ obuku za najbolji svetski festival marketinške kreativnosti Cannes Lions. Njegovi radovi vezuju se za velika imena kao što su Rolling Stone, Fast Company i The Guardian.

Willem Janssen Direktor SSP prodaje, Beneluks/Centralna i Istočna Evropa, FreeWheel, Comcast kompanija

Ko je originalni influenser?

Pošto su društvene mreže doživele uspeh, pojavila se moćna ekonomija influensera. Istovremeno su isti pomaci u digitalnoj tehnologiji omogućili da se televizija brzo razvija. Willem Janssen će pričati o svojim pogledima na prošlost, sadašnjost i budućnost televizije i razlog zbog kog je ona i dalje najefikasnija platforma za dosezanje ciljnih grupa i uticaj na njih.

Direktor SSP prodaje za Beneluks, Centralnu i Istočnu Evropu FreeWheel Comcast kompanije, Willem Janssen, proveo je dugi niz godina usavršavajući svoje iskustvo u poslovnom razvoju i prodaji. Pre nego što se pridružio kompaniji FreeWheel, Willem je više od deceniju radio na strani izdavača kao komercijalni lider i na inicijativama izdavaštva vođenog podacima. Ono čemu se posebno posvetio i što naziva svojom strašću je svakako razvoj vrhunskog video ekosistema. Upravo zbog toga, on se nalazi na čelu tima FreeWheel kompanije, koji je zadužen za oblikovanje budućnosti televizije i održavanju liderske pozicije na tržištu Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Rezultate napora Janssen-a i njegovog tima - vrhunsku tehnologiju video oglašavanja – danas koristi više od 20 velikih emitera i distributera širom regiona, a kompanija je i pokretačka snaga u omogućavanju plasiranja Addressable TV u SAD i Evropi.